LeaderQuest Coaching

 Hoe verloopt een coachtraject bij ons?

Ieder coachtraject verloopt anders; het blijft mensenwerk met maatwerk. Toch zijn er wel een aantal overeenkomsten: We beginnen uiteraard met een nadere kennismaking. Daarbij kijken we of jouw onderwerp 'coachbaar' is (anders verwijzen we door naar een andere professional) en - heel belangrijk - of er een bepaalde klik is. We gaan immers een langdurige en intensieve samenwerking met elkaar aan.


Intakegesprek

Vervolgens doen we een grondige intake waarbij we elkaar beter leren kennen, afspraken maken over hoe we met elkaar willen samenwerken en maken we alvast een begin met de coaching. Deze intake duurt gemiddeld zo'n anderhalf uur. In verreweg de meeste coachtrajecten zullen er in de loop van het traject overigens andere of nieuwe coachvragen opdoemen (de vraag achter de oorspronkelijke vraag).


Co-Actief Coachen

Aan het eind van het intakegesprek maken we direct vervolgafspraken, over de volgende sessie en over eventuele opdrachten tussendoor. Wij zijn gecertificeerd in Co-Active Coaching™; een zeer succesvolle methode, waarbij we samen - actief - op zoek gaan naar de door jou gewenste ontwikkeling. Actief wil zeggen dat de gesprekken 'levendig' verlopen. We stellen reflecterende vragen en laten je soms ook iets 'doen'; leren door het te ervaren, dat levert veelal betere resultaten op, die lang blijven 'hangen'. 

Actief wil ook zeggen dat we (jij met name) tussen de coachingsessies actief aan de slag blijven. Veranderen is hard werken en dat doen we graag met jou. En… de meeste verandering gebeurt tijdens een coachingtraject vaak tussen de sessies door! Aan het eind van iedere sessie gaan we namelijk gezamenlijk 'huiswerk' bepalen (vaak betekent dat iets te gaan doen of juist niet meer te doen, ander gedrag te vertonen, uit je comfortzone komen, over iets nadenken, uitzoeken, lezen, etc). Door het doen en ervaren krijg je nieuwe inzichten die we in het volgende gesprek weer verdiepen en verankeren. 


Frequentie en lengte gesprekken

De eerste twee a drie gesprekken duren meestal ongeveer anderhalf uur. Daarna schroeven we de lengte meestal terug naar een uur. De frequentie ligt in het begin vaak op één keer per twee weken en wordt vervolgens teruggebracht naar eens in de drie a vier weken. 

Andere opzetten zijn ook mogelijk, waarbij we bijvoorbeeld minder vaak, maar wel langer per sessie met elkaar aan de slag gaan. E.e.a. afhankelijk van de vraag en de praktische mogelijkheden.

Wij zijn er in getraind om snel tot de kern te komen en van daaruit concrete vervolgstappen te kunnen bepalen. Onderzoek wijst uit dat voor fundamentele veranderingen (die lang beklijven) minimaal zo'n zes maanden nodig is.  


Onderwerpen

In principe kunnen alle onderwerpen in de coaching ter sprake komen, zowel zakelijk als prive (wij maken daarin geen onderscheid). Onze taak als coach is niet deskundige te zijn in een bepaald onderwerp, maar deskundig te zijn in het proces om jou zelf de antwoorden te laten vinden op de door jouw gewenste verandering(en).


Ons specialisme: Persoonlijk leiderschap... 

Ons specialisme zit'm vooral in het in versterken van persoonlijk leiderschap, met daarbij een gezonde balans van ratio en gevoel. Zonder 'zweverig gedoe'. Iedereen is in onze ogen een leider. Leiderschap is geen (management) kunstje. Met de juiste begeleiding is het echter ook geen kunst om het te leren... Authentiek, inspireren, motiveren en dienend leiderschap. Dicht bij jezelf blijven, vanuit kracht handelen, niet vanuit angst of belemmeringen. Dat is ook voor jou mogelijk. Uniek is dat we de effectiviteit van je leiderschap ook kunnen metenLees hier de flyer (Engels). 


Vragen?

Heb je nog vragen of onduidelijkheden, bel ons gerust en je hebt binnen no-time je antwoord(en): 06 - 39 56 05 39 of stuur ons een mail


Geen vragen?

Waar wacht je nu nog op…? Bel ons nu! Iedere marathon begint met de eerste stap.

LeaderQuest Coaching: 06 - 39 56 05 39.

 info@leaderquest.nl | +31 6 39 56 05 39 | © LeaderQuest 2018