Logo & Missie


Een bijzonder logo, voor bijzondere resultaten...

De naam LeaderQuest staat voor een 'zoektocht' naar leiderschap; persoonlijk leiderschap en leiderschap binnen teams en organisaties. Achter het logo van LeaderQuest zit het verhaal van onze visie op leiderschap.

Ik hoor je al denken… hartvormige aardbeien in een bedrijfslogo? Wat is dat voor soft gedoe… 

Annames

Mocht je ons nog niet kennen, dan is dat een aanname. En aannames zijn de bron van veel ellende, ook in organisaties. Sterker nog; bewust zijn van je aannames en het wegblijven van (voor)oordelen zijn belangrijke voorwaarden voor persoonlijk leiderschap, waarde(n)volle relaties en optimale prestaties. 

Die aardbeien staan symbool voor passie, compassie, verandering, transformatie, yin & yang, ratio & gevoel en polariteit (femininiteit vs masculiniteit). We hebben het allemaal in ons, maar bij de een is het wat meer ontwikkelt dan bij de ander. Het idee van de aardbei is ooit eens ontstaan toen we tijdens een training gingen experimenteren met onze comfortzone. Ik werd uitgedaagd de aardbeien op een sensuele wijze te eten, in plaats van gewoon kauwen en doorslikken. Nou… dat was even zweten voor deze nuchtere Drent…

Transformatie 

Ik voelde me erg ongemakkelijk. Ik maakte me op dat moment ook meer zorgen om wat anderen wel niet zouden denken dan dat ik 'genoot van het moment'. Ik voelde de grenzen van mijn comfortzone. En heb ze opgerekt! Want dat is ook leiderschap; 'feel the fear and do it anyway'. Je niet laten weerhouden door belemmerende gedachten, maar leren omgaan met angst en weerstand. Vanuit compassie, voor jezelf en anderen, voor persoonlijke groei. Niet vanuit je ego.

Verbinding

De 'Saturnus'-ring staat voor verbinding. Je staat nooit NIET in een relatie… al was het alleen al de relatie met jezelf. Voor inspirerend leiderschap en optimale (team)prestaties zijn 'goede' relaties voorwaardelijk. Maar wat is een 'goede' relatie, en wie bepaalt dat…? Dat zijn onderwerpen die steevast in mijn aanpak zitten. Ik maak daarbij onder andere gebruik van Relationship (System) Intelligence™.

Stel je eens voor dat jij met jezelf en iedereen, privé en zakelijk, in een 'goede' relatie zou staan… hoe zou jouw wereld er dan uit zien? Wat is dan mogelijk… 

Iedereen heeft de leider in zich. Ik ben van mening dat er meer persoonlijk leiderschap nodig is, ander leiderschap. Dat het anders kan en soms ook anders moet. Leiders die in contact staan met zichzelf, authentiek zijn, geen masker dragen, die anderen kunnen inspireren in plaats vanuit angst en macht laten transpireren. Samen werken aan samenwerken. Wat energie geeft in plaats van vreet. Waardoor mensen opbloeien en prestaties verbeteren. Teamprestaties zijn nagenoeg altijd superieur ten opzichte van individuele prestaties. Maar hoe doe je dat; gebruik maken van de verschillen, in plaats van de hakken in het zand omdat jij anders bent dan ik… de mogelijkheden van co-creatie zijn ongekend; creeren van elkaar en met elkaar. Daar is niks softs aan. 

Wat probeert er te gebeuren…

Misschien is het soms ongrijpbaar, dat wel. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de sfeer in een team. Je kunt het niet vastpakken, maar het is er wel! En iedereen weet dat een goede teamsfeer essentieel is voor goede prestaties...  Ik leer managers en leidinggevenden hoe ze het ongrijpbare grijpbaar kunnen maken. Hoe ze 'het' voor zich kunnen laten werken, in plaats van dat het ze overkomt. Zonder dat het een trucje wordt. Dat betekent bijvoorbeeld oog hebben voor wat er probeert te gebeuren (in een situatie, een team of zelfs organisatie), in plaats van wat er moet gebeuren. 

Experience...

Leren door iets te ervaren geeft veelal de beste resultaten, ook (juist) op langere termijn. Dat zit ook achter de aardbei; leren door het te ervaren. Durven. Populair gezegd gebruiken we dan meer de rechter hersenhelft (waar emotie en gevoel afspelen) in plaats van de linker hersenhelft (ratio en logica). Kunst is die twee enigszins met elkaar in balans te brengen. Dat heb je uiteraard geen aardbeien voor nodig. 

Make a difference...

Het verschil maken dat is wat ik wil. Voor mijn klanten en voor mezelf. De 'tagline' van LeaderQuest is 'a passion for change'. Er is constant verandering. Verandering is de enige constante. De wereld lijkt steeds kleiner en de relationele verbondenheid is overduidelijk; een tsunamie in Japan heeft letterlijk impact op de hele wereld. De arabische lente springt niet alleen over naar de regio, maar ver daar buiten. 

Veranderingen hebben een mega impact op jou en mij. Het is aan ons hoe we daar (bewust) mee om willen gaan. Nu en in de toekomst. Meer, meer, meer en ik, ik, ik is een doodlopende weg. Duurzame verandering is geen luxe maar een must. Dat geldt voor onderlinge relaties, privé en op het werk, maar ook voor onze relatie met de aarde. Live, Love and leave a Legacy; maak wat van het leven, leef!, met compassie voor jezelf en anderen en denk eens na over de nalatenschap die jij NU al wilt achterlaten.  info@leaderquest.nl | +31 6 39 56 05 39 | © LeaderQuest 2018